Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi

Vizyon: Okulumuzun vizyonu ilköğretim ile yüksek öğretim arasında etkin bir sanatsal köprü oluşturmak,ortaöğretim gençliğine sanat eğitimi alanınıda yeni ufuklar açarak,bir bütün olarak gelişmesinde sanatsal boyuta hak ettiği konumu ve işlevi kazandırmaktır. Okulumuz ortaöğretim gençliğinin sanat kültürü ve eğitim alanında ulusal ve uluslar arası küresel etkileşimini elverişli ortam hazırlamaktır. Bilimsel. sanatsal ve teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık,yaratıcı ve üretken,metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebimelerini ve var olmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini, çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar: Başarılarımız için menüden "Ödül ve Başarılarımız" bölümünü inceleyebilirsiniz.

Isınma: Doğalgazlı Kalorifer
Servis Bilgisi: ÖĞRENCİLER İÇİN SERVİS İMKANI VARDIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN UYGULAMASI YOKTUR.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: -